tisdag 19 augusti 2014

Chalk Paint™ decorative paint by Annie Sloan.

Nu finns färgen Chalk Paint™  färg från Annie Sloan i Härryda Kommun !
Den dekorativa färgen har funnits i Storbritannien i över tjugo år, men tack vare socialmedia har den fått en otrolig spridning runt om i världen de senaste åren. Det som gör färgen så unik är flera saker...

1. Inget förarbete och kort torktid
Bara att slippa arbetet med att slipa en möbel innan den målas är ju underbart. Och för att inte prata om att slippa dammet. Färgen torkar på en dryg halvtimme, vilket gör att en hel möbel blir klar på några timmar.

2. Färgen fäster på de flesta material

Annie Sloans färger kan användas på möbler, väggar och golv. De fäster på trä, metall, plast, betong, tyg mm. Färgerna är lättarbetade och väldigt täckande.

3. Lätt att skapa patina och effekter
När färgen torkar blir ytan sammetsmatt. Med mjukt vax (Clear Wax) ges en skyddande yta. Vill man ha en blankare yta putsas vaxen med torr trasa efter den torkat. Genom att sandpappra kanterna fås ett slitet och shabby utseende. Det är väldigt enkelt att skapa lager-på-lager-effekter som ger ett väldigt vackert resultat. Det mörka vaxet (Dark Wax) ger ytterligare antik-effekt. Färgen kan spädas med vatten för att få en transparent lasyrliknande färg.

4. Färgpaletten

Annie Sloans färger finns i ett trettiotal nyanser med historiskt ursprung. Svenskt och franskt 1700-tal är de främsta inspirationskällorna. Alla färger innehåller rena pigment och de går utmärkt att blanda med varandra.

5. Färgerna är miljövänliga och nästintill luktfria
Ytterligare en anledning att gilla färgerna! De är vattenbaserade och har extremt låg VOC (står för Volatile Organic Compounds, flyktiga organiska ämnen).Vilket innebär att man kan man måla en möbel inomhus utan problem. Ytterligare en miljöaspekt är ju att man kan ta tillvara på möbler som kanske hade hamnat på tippen eller ligger undangömda på vinden eller i källaren.

Färgen gör möbelmålningen så mycket enklare och roligare!
 
 
 
Greek Blue


Clear and dark vax

Scandinavian Pink

Graphite

 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar